Mogelijkheden

Mogelijkheden bij Paardencrematorium Limburg zijn zeer ruim. Het is een modern en strak opgezet crematorium, waar u in privacy terecht kunt. Wij leveren een totale dienstverlening waarbij wij u alle praktische zorgen uit handen nemen, inclusief het vervoer. Vanaf uw manege, stal of weiland.

As bestemming
Wij voeren alleen individuele paardencrematies uit. Collectieve paardencrematies (anderen bieden dit wel aan) zijn technisch niet uitvoerbaar en hebben onvoldoende meerwaarde.

Bij een individuele crematie blijft de as van uw paard bewaard en wordt naderhand in een ashouder gedaan. Hierbij heeft u verschillende keuzes:

  • U kunt de as in een plastic container ontvangen. Dan kunt u de as zelf verstrooien op een plek die voor u en uw paard een speciale betekenis heeft.
  • Wanneer u een blijvende herinnering aan uw dier wenst, kan de as in een urn of in een speciale as kist worden bijgezet. We voeren een uitgebreide collectie urnen en as kisten of -manden waaruit u kunt kiezen. Via deze link kunt u zien wat verkrijgbaar is.
  • Of u kiest voor as sieraden zoals een as hanger of gedenkbeeldje (klein met een uitsparing voor de as). In een ashanger wordt een beetje as gedaan en zo draagt u altijd een stukje van uw geliefde paard bij u.

De kosten voor de diverse mogelijkheden vindt u onder tarieven.

Weet u het niet helemaal zeker of heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij nemen de tijd om u te adviseren of u komt vrijblijvend eens langs.

Ook is het bij ons mogelijk om uw paard in zijn geheel zijn/ haar laatste eer te geven; er zijn geen speciale manipulaties noodzakelijk…